Domov · 26. 1. 2024

Tichý domov


Být opravdu krásný a čistý a láskyplný domov, tak to je snem asi každého člověka. A to bych nebyla já, abych se také nepřála mít krásný a láskyplný domov. A to hlavně by měli mít takové rodiny, které mají malé děti. Je logické, že někdy dospělí lidé se pohádají. Tohle znám také z vlastní zkušenosti. Vzpomínám si, když jsem ještě bydlela s oběma rodiči. Ti se z hádali docela často. Musím uznat, že ze začátku mě to opravdu hodně trápilo a mrzelo, ale později jsem si na to opravdu hodně zvykla a bylo mi to úplně jedno, ale zase nikdy nezapomenu, jak moc mě to mrzelo.

Mám ráda uklizený domov.

Ani nevím, jestli mi to nějak poznamenalo do konce života. Možná trošku ano, protože jsem si potom také ještě vůbec nemohla sehnat žádného partnera, se kterým bych mohla založit rodinu anebo alespoň s ním žít pod jednou střechou. A věděli jste, že někteří lidé, když se u nich doma stále někdo jenom hádá, tak potom z toho mohou mít také nějaké zdravotní problémy? A to hlavně psychické problémy. Podle mého názoru tohle by byla opravdu veliká škoda. Proto je nejlepší, když se doma vůbec nehádáte. Já vím, že někdy výměna názoru jednoznačně je, a to hlavně u rodičů a jednoznačně u dospělých lidí.

Děti potřebují klidný domov.

Vždyť přece i malí sourozenci se hádají. Ti se ale většinou takhle hašteří a perou jenom, tak ze srandy, ale kolikrát se také stane, že i u nás doma se sourozenci poperou. Mám totiž dva mladší sourozence, jsou mladší o deset a dvanáct let, takže vím, jak to někdy vypadá. Když se dva sourozenci opravdu neshodnou a potom se pohádají a také poperou to domov vypadá jako vzhůru nohama. Říkám, že i vždycky moje maminka z toho šílela a bláznila, že vůbec nemohla své dvě děti nějak uklidnit, takže jsem vždycky musela zapřáhnout samu sebe, protože na mě dali. Nevím proč, ale vždycky jsem na ně houkla a domov byl najednou jako klícka a všude bylo ticho.